FIETS ORIËNTATIETOCHT VOOR RECREANTEN OP VRIJDAG 15 JUNI

 Naast de organisatie van de Nederlandse Kampioenschappen voor jeugdwielrenners op zondag 17 juni a.s. in de binnenstad van Steenbergen zullen er ook op vrijdag 15 juni reeds diverse jubileum-activiteiten gaan plaatsvinden

Dit alles ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van onze Steenbergse wielerstichting.

Die dag zal er o.a. een fiets – oriëntatietocht worden georganiseerd waaraan iedere recreatieve fietser kan deelnemen .

Er kan gestart worden  vanaf de dan  op de Markt in Steenbergen aanwezige  feesttent tussen 11.00 uur en 12.00 uur.

De tocht voert de fietsers via een prachtig opgezette route door een gedeelte in de regio .

Onderweg worden een 3-tal stopplaatsen aangedaan waar de deelnemers zullen worden voorzien  van een natje en een droogje .

De totale lengte van de tocht is ca. 45  km.

Op alle drie de stopplaatsen  zijn medewerkers van de wielerstichting aanwezig om enkele vragen te stellen.

Deze vragen hebben in de meeste gevallen betrekking op de plaatselijke  en/of de Nederlandse wielersport.

In totaal moeten 10 vragen worden beantwoord.

Voor die deelnemers die de meeste  vragen goed weten te beantwoorden zijn enkele leuke prijsjes beschikbaar .

Het is mogelijk om je vooraf in te schrijven voor de tocht middels inschrijfformulieren die te vinden zijn in de winkels van Jumbo Steenbergen , Primera Steenbergen en bij brasserie De Kaai in Steenbergen.

Maar het is ook mogelijk om je vanaf 11.00 uur s’morgens op vrijdag 15 juni bij de start in te schrijven waarna alle deelnemers een route – beschrijving zullen ontvangen.

Naar verwachting zullen de fietsende recreanten tussen half 4 en half 5 weer terug zijn in Steenbergen , waar D.J. Christje aanwezig zal zijn om alle deelnemers  nog een uurtje te vermaken met gezellige Nederlandse muziek .

De deelname is voor iedereen geheel gratis .

Stichting Wielercriterium Steenbergen hoopt natuurlijk dat veel mensen deze sportieve activiteit zullen waarderen en rekent dan ook op een grote deelname.


DECATHLON DIKKE BANDENRACE VOOR STEENBERGSE BASISSCHOOLJEUGD OP VRIJDAG 15 JUNI

De Decathlon Dikke Bandenrace die de Stichting wielercriterium Steenbergen op vrijdagmiddag 15 juni namens de KNWU  organiseert voor de Steenbergse basisschooljeugd beloofd een mooi spektakel te worden .

Kinderen van de groepen 5 t/m 8 van de scholen De Nieuwe Veste , Maria Regina , Gummarus en Pius X zullen daar aan deelnemen.

Zover het zich laat aanzien zullen ruim 70 meisjes en jongens van die scholen gaan meedoen verdeeld over 3 categoriën .

 

In categorie 1 zullen meisjes en jongens starten die geboren zijn in de jaren 2010 en 2011.

In categorie 2 starten meisjes en jongens geboren in de jaren 2008 en 2009.

In categorie 3 tenslotte gaan meisjes en jongens van start geboren in de jaren 2006 en 2007.

 

De kinderen van de genoemde scholen die niet deelnemen aan de race kunnen zich vermaken met o.a. springkussens terwijl in samenwerking met De Kleine Tour Steenbergen een 2-tal behendigheid parcoursen zullen worden uitgezet waarop ze hun kunsten en behendigheid kunnen laten zien .

 

Het parcours voor De Dikke Bandenrace is gelegen nabij het gemeentehuis in Steenbergen – Noord ,

Er wordt gestart in de Waterlinie en vervolgens gereden via de  straten Vesting , Bastion ,Oost Havendijk en Buiten de Veste.

 

De deelnemers moeten zich laten inschrijven bij de permanence die is gevestigd in de basisschool Maria Regina aan de Waterlinie 1 te Steenbergen .

 

De wedstrijden duren 10 minuten voor de categorie 1 , 15 minuten voor de categorie 2 en 15 minuten voor de categorie 3 .

Be beste 3 jongens en 3 meisjes van elke categorie  mogen later in het jaar deelnemen aan de landelijke finaledag .

 

Het bedrijf Decathlon ondersteunt de wedstrijden via het beschikbaar stellen van o.a. de rugnummers , T.- shirts  en helmen terwijl ook het nodige promotie materiaal beschikbaar zal worden gesteld.

 

De wedstrijden worden verreden volgens de reglementen van de KNWU.

Namens de KNWU zullen een 6-tal juryleden aanwezig zijn om ervoor te zorgen dat alles volgens de voorgeschreven regels zal gebeuren, waaronder microfonist Laurens van de Klundert die de rennertjes ongetwijfeld  zal aanmoedigen om alles uit de kast te halen.

 

Uiteraard zijn vaders , moeders , opa’s en oma’s en alle andere belangstellenden van harte welkom om hun favorieten te komen aanmoedigen .

De start van categorie 1 zal zijn om 13.30 uur , categorie 2 begint zijn wedstrijden om 13.50 uur en categorie 3 start om 14.15 uur.

 

En de entree is uiteraard geheel gratis .NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP I.D. RENNERS MET 30 TAL DEELNEMERS

Na de Dikke Banden  wedstrijden, die op vrijdag 15 juni zullen plaatsvinden op het parcours bij het gemeentehuis in Steenbergen, zullen om 15.30 uur de I.D. renners aan hun Nederlands kampioenschap gaan beginnen .

Voor deze cours , waaraan renners deelnemen met een verstandelijke of lichamelijke  beperking , hebben zich op het moment dat we dit schrijven (10 dagen voor 15 juni) een kleine 30 renners aangemeld .

De I.D. renners starten aan de Waterlinie en zullen via de Oost Groeneweg ,Oost Havendijk en Buiten de Veste weer aan de finish komen bij de Waterlinie .

Er zullen renners aan de start verschijnen die in verschillende categorieën de strijd met elkaar zullen gaan aanbinden maar al die categorieën starten tegelijk .

De wedstrijd duurt 50 minuten  plus 1 ronde waarna de renners die als 1eover de streep komen in hun categorie gehuldigd gaan worden als Nederlands kampioen 2018 .

De I.D. renners komen vanuit alle windstreken.

Van redelijk dichtbij komen deelnemers uit Breda , Zundert, Hoogerheide en Oud Gastel maar ook zijn er deelnemers die b.v. uit Hulst , Sneek , Deventer en Alkmaar moeten komen .

Ook deze renners gaan natuurlijk hun beste beentje voorzetten om te proberen de titel in de wacht te slepen.

Toeschouwers zijn uiteraard van harte welkom .

 

De toegang is ook hier gratis.


VRIJDAG 15 JUNI HOLLANDSE MUZIEKAVOND IN STEENBERGEN MET GRATIS TOEGANG

Naast de activiteiten welke op vrijdag 15 juni overdag zullen plaatsvinden i.v.m. het 75-jarig jubileum van de Steenbergse wielerstichting, zal er die dag ook s ’avonds het een en ander te doen zijn.

Er zal die avond  in de feesttent op de Markt in Steenbergen een Hollandse muziekavond worden georganiseerd .

De wielerstichting heeft er bewust voor gekozen om alleen Steenbergse muzikanten te laten optreden , maar ook die staan garant voor een super gezellige Hollandse muziekavond .

De rode draad die door de muzikale avond zal lopen wordt verzorgd door de Steenbergse band R.E.C.  te samen met de drive Inn show Showtime .

 

Negen jaar geleden begonnen Rick Goderie (gitaar) Erik Raijmaekers  (zang) en Caio Bouwens (drums)  samen muziek te maken en werd de naam R.E.C. geboren , zijnde de eerste letters van de voornamen van de 3 muzikanten .

In de loop van de voornamelijk laatste jaren kwamen daar nog 4 personen bij ,te weten Jamey van Veldhoven (zangeres) Bas de Ron (basgitaar) Willem Ligtenberg (gitaar) en Thijs Boonman (trompet).

Tijdens de Hollandse avond zal dit zevental nog worden aangevuld door trompettist Dennis Vermeulen.

De band is destijds hobbymatig begonnen , treed regelmatig op bij besloten feesten maar heeft ook optredens verzorgd bij b.v. De Krabbenfoor in Bergen op Zoom en de Jaarmarkt in Steenbergen .

R.E.C. speelt zowel popmuziek als Nederlands talige (feestmuziek).

Dit laatste genre zal op vrijdag 15 juni de hoofdmoot vormen .

De bandleden  van R.E.C. variëren  in leeftijd allemaal tussen de 25 en 35 jaar en komen allen uit Steenbergen .

Behoudens drummer Caio Bouwens , die muziekdocent is op een school in Spijkenisse , spelen alle andere muzikanten puur hobbymatig muziek .

Alle bandleden zijn ook actief bij de Steenbergse dweilband ’t Wor Niks , dus dat feestmuziek maken bij hen hoog in het vaandel staat zal voor niemand vreemd zijn .

 

Naast de band R.E.C. zal ook Steenbergenaar Peter Vroon met zijn Showtime Drive Inn Show er door de avond heen voor zorgen dat de bezoekers uit hun dak kunnen gaan. Peter weet wat er  van  hem wordt verwacht en zal zonder twijfel met  vele meezingers de feesttent bol laten staan .

  

MARIJN VAN GEEL EN MATHIJS PLUIJGERS

 

Als klap op de vuurpijl zullen in de loop van de avond 2 bekende Steenbergse volkszangers hun opwachting maken.

Rond 21.30 uur is het de beurt aan Marijn van Geel om zijn niet geringe  zangkunsten te laten horen .

Om ca. 22.45 uur zal hij worden afgelost door de Dinteloordse Steenbergenaar Mathijs Pluijgers.

Marijn van Geel is geboren in Bergen op Zoom maar is al weer ruim 10 jaar inwoner van Steenbergen.

Als ingeburgerde Steenbergenaar  is hij de nodige jaren geleden als hobby begonnen met zingen en treed daarbij regelmatig op bij feesten en partijen ,meestal in de regio .

De 28-jarige Marijn is beheerder van een distributiecentrum voor herenmode , van waaruit die kleding wordt verstuurd naar de winkeliers.

Hij zingt zo goed als alleen Nederlandstalige  nummers van diverse bekende artiesten maar heeft ook eigen werk , waarbij hij vaak samenwerkt met de in de muziekwereld ook niet onbekende Steenbergse mensen John Nijssen en Stephan Uytdewilligen .

Marijn vindt het heel leuk  om op vrijdagavond 15 juni a.s. in de feesttent van de Stichting wielercriterium Steenbergen voor een hopelijk groot publiek een thuiswedstrijd te kunnen spelen.

 

Mathijs Pluijgers 

 

Hetzelfde geldt voor Mathijs Pluijgers .

Mathijs is een geboren en getogen Dinteloorder en is 22 jaar jong.

Op zeer jonge leeftijd is Mathijs in de muziekwereld begonnen als disjockey maar al snel had hij in de gaten dat ook zelf zingen hem niet vreemd was .

Overdag werkt Mathijs als vrachtwagenchauffeur in zijn eigen woonplaats bij de Van Tilburg Groep, maar regelmatig treedt hij s ’avonds of in het weekend op  om met zijn Nederlandstalige  feestmuziek de feestende aanwezigen  een gezellige middag of avond te bezorgen.

Net als Marijn heeft ook Mathijs enkele schitterende eigen hits gemaakt, die ongetwijfeld door de feesttent op de Markt in Steenbergen zullen schallen .

 

De Hollandse avond in de feesttent op de Markt te Steenbergen begint om 19.30 uur en zal duren tot 24.00 uur.

De Stichting Wielercriterium Steenbergen viert niet voor niets een jubileum en wil daarom iedereen uitnodigen om deze ongetwijfeld gezellige muziekavond GRATIS te komen bezoeken.

 

Wie jarig is trakteert , niet waar .


Waterpoort activiteiten

Download
Waterpoort folder activiteiten 2018.pdf
Adobe Acrobat document 1.5 MB