NIEUWS

STEENBERGEN – Aan het slot van het Nederlands Kampioenschap voor jeugdrenners had burgemeester Ruud van den Belt nog een verrassing voor het organiserende én jubilerende Wielercriterium Steenbergen. Hij overhandigde voorzitter Jack van Leent een Heraut, de gemeentelijke onderscheiding voor personen of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben onderscheiden voor de gemeenschap.

En dat heeft het Wielercriterium in de 75 jaar van haar bestaan zeker gedaan. Met als kroon op dit jubileum een uitstekende organisatie van het NK voor jeugdrenners. Van den Belt noemde Steenbergen in zijn begeleidende toespraak “dè wielergemeente van West-Brabant”. Dat baseerde de burgemeester op de wielerkampioenen die Steenbergen heeft voortgebracht. “Zo won in 1928 Jan Maas zilver met de ploegentijdrit tijdens de Olympische Spelen in Amsterdam”. Ook Bart van Est werd genoemd en tweevoudig Nederlands Kampioen Koos Moerenhout. Deze laatste maakt furore met zijn KMC, die gisteren – zaterdag 15 juni – bijna 2000 deelnemers (1970) trok.

 

 

’Zichzelf overtroffen’

“Stichting Wielercriterium Steenbergen zorgt er al 75 jaar voor dat de wielersport in deze regio de aandacht krijgt die deze sport verdient. Ze hebben zichzelf dit weekeinde overtroffen met de Dikkebandenrace, het NK voor ID renners afgelopen vrijdag en vandaag het Nederlands Kampioenschap voor de jeugdcategorieën 1 tot en met 7”.

Als blijk van waardering voor de jarenlange inzet ontvangt het Wielercriterium de Heraut. De verkleinde replica kreeg de voorzitter van de stichting Jack van Leent overhandigd.

Als afsluiting van dit bijzonder wielerevenement werden de kampioenen gehuldigd. Zij ontvingen een dik applaus van het verzamelde publiek en hoorden het Wilhelmus spelen.

Tekst en Foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl

 


Dikke Banden Race tijdens jubileumfeest Wielercriterium Steenbergen

Vrijdagmiddag 15 juni werd op het parcours aan de Waterlinie de Dikke Banden Race verreden. Het ging er sportief en heel gemoedelijk aan toe.

foto's: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / www.kijkopSteenbergen.nl


STEENBERGEN

Het Nederlands kampioenschap wielrennen voor de jeugd vindt in 2018 plaats in Steenbergen. Op zondag 17 juni mogen de jeugdige wielrenners laten zien wat ze in hun mars hebben.

 

Dat vertelt Jac van Leent, voorzitter van Stichting Wielercriterium Steenbergen. De stichting heeft flink wat moeite gedaan om het Nederlands Kampioenschap naar Steenbergen te krijgen. ,,We hebben heel wat materiaal en draaiboeken ingeleverd'', zegt hij.

75 jaar

 

Het NK is bedoeld voor de jeugdige wielrenners in de categorieën 1 tot en met 7: voor acht tot en met veertien jaar. Dit jaar vond het kampioenschap plaats in Amersfoort. Van Leent wilde het wielerkampioenschap heel graag in 2018 naar Steenbergen halen, omdat dat een bijzonder jaar is. Het in 1943 opgerichte Stichting Wielercriterium Steenbergen bestaat dan namelijk 75 jaar. Het bestuur is dan ook van plan om flink uit te pakken volgend jaar. Met als hoogtepunt natuurlijk het kampioenschap op de zondag.

 

Groots Festijn

Het is de bedoeling dat er drie dagen lang een groot wielerfestijn in Steenbergen is. Wat het programma precies gaat worden, verklapt Van Leent nog niet, dat wil hij in augustus bekendmaken. ,,Maar het wordt een groots festijn voor de hele bevolking. Voor de jeugdige wielrenners, maar ook voor de oudere en recreanten. Voor ieder is er wat wils.'' De stichting wil ook allerlei activiteiten naast het wielrennen plannen.

 

Koos Moerenhout

Zaterdag 16 juni zal in ieder geval in het teken staan van de Koos Moerenhout Classic, die voor de verandering een maandje later is dan gewoonlijk. De naamgever van die rit, Koos Moerenhout, heeft er zin in. ,,Als we dit op deze manier kunnen combineren, is dat heel leuk.'' Hij vervolgt: ,,We hebben er zin in. Voor de jeugd is het hartstikke mooi, maar ook voor de volwassenen. We gaan er een mooi weekend van maken.''Dat de KMC een maandje later is, hoeft volgens hem geen probleem te zijn. ,,Eerder is altijd lastig in verband met het weer. In juni kan het in principe ook slecht weer zijn, maar meestal zou het dan beter moeten zijn.''

 

Bron: BN de Stem

  

Nieuws 23 mei 2018

Jubileumloterij Stichting Wielercriterium Steenbergen met schitterend prijzenpakket.

 

De Stichting Wielercriterium Steenbergen was bijzonder verheugd toen half 2017 bekend werd dat de Nederlandse kampioenschappen jeugdwielrennen in 2018 in Steenbergen mochten gaan plaatsvinden.

Tegelijkertijd realiseerde het zich dat voor de realisering daarvan de nodige financiële middelen moesten worden aangewend .

Om die te verkrijgen heeft het wieler comité vanaf half vorig jaar al diverse activiteiten georganiseerd  maar de jubileumloterij springt er wat dat betreft echt uit .

 

Met de loterij ,waarvoor tijdens eerdere evenementen al veel loten zijn verkocht , zijn nl.prachtige prijzen te winnen , met als hoofdprijs een geldbedrag van maar liefst € 1000,00 euro contant .

Verder bestaat het prijzenpakket uit een mountainbike t.w.v. € 600,00 ,een reischeque van € 400,00 , een big green egg t.w.v. € 650,00 , een boodschappenpakket t.w.v. € 200,00 , een dinercheque van € 200,00 , een dinercheque van € 100,00 , een navigatiesysteem t.w.v.  € 150,00 , een Steenbergen Steengoed waardebon van € 200,00 en een Steenbergen Steengoed waardebon van € 100,00 .

Behoudens de hoofdprijs van € 1000,00    allemaal prijzen die door Steenbergse of regionale  bedrijven beschikbaar zijn gesteld , waardoor de netto opbrengst voor de wielerstichting optimaal is .

 

Op de 3 dagen dat het wielerfestijn gaat plaatsvinden zullen de bestuursleden uiteraard de nog beschikbare loten proberen aan de man te brengen .

De loten kosten € 2,50 euro per stuk.

De trekking van de loterij zal plaatsvinden op zondag 17 juni .

De prijswinnaars worden persoonlijk door de organiserende wielerstichting op de hoogte gesteld .

Tevens zal de uitslag van de trekking worden vermeld in diverse media , op de kabelkrant van de Steenbergse T.V. zender SLOS en op de eigen speciale website www.nkwielrennenjeugd2018.nl.

 

Het bestuur van de Stichting wielercriterium Steenbergen heeft kosten nog moeite gespaard om de wielerliefhebbers een mooi programma voor te schotelen en hoopt dat velen hun waardering daarvoor zullen laten blijken door de activiteiten te bezoeken en door het kopen van één of meerdere loten.